Over de website

Deze website vertelt het Verhaal van Gelderland aan de hand van 49 verhalen. Elk verhaal is een combinatie van één thema en één tijdvak. In totaal behandelt de website zeven thema’s en zeven tijdvakken. Alle 49 verhalen kennen de vierdelige provinciegeschiedenis Verhaal van Gelderland als bron.

Maar er is meer. Bij vrijwel elk verhaal vind je bijpassende musea, een podcastaflevering een selectie van collectievoorwerpen uit CollectieGelderland en bijpassende verhalen van mijnGelderland. Je kunt zo zelf kiezen op welke manier je meer te weten wilt komen over de provinciegeschiedenis.

Samen vertellen erfgoedorganisaties het verhaal van Gelderland

Met het project Verhaal van Gelderland leggen we inhoudelijk de verbinding tussen de vele en diverse erfgoedorganisaties die de provincie rijk is. Bij elk verhaal op deze website verwijzen we daarom naar opengestelde erfgoedlocaties – musea, kastelen, monumenten en meer – waar je het Verhaal van Gelderland kan beleven.

Een initiatief van Erfgoed Gelderland

Het project Verhaal van Gelderland is een initiatief van Erfgoed Gelderland, een coöperatie van meer dan 240 Gelderse erfgoedorganisaties. Wil je meer weten over het project? Dan kun je contact met ons opnemen via info@erfgoedgelderland.nl.

Verhaal van Gelderland - boek-verhaal-van-gelderland-1024x681

De provinciegeschiedenis in vier boeken

Alle verhalen op deze website zijn gebaseerd op het boek Verhaal van Gelderland. Wil je dieper in een onderwerp duiken? Dan verwijzen we je graag naar de vierdelige provinciegeschiedenis Verhaal van Gelderland. In vier delen, 1560 pagina’s, 1400 afbeeldingen, 140 nieuwe kaarten en tekeningen, brengen schrijvers, redacteurs, kaartenmakers en ontwerpers de geschiedenis van Gelderland tot leven.

Meer weten over het boek? In drie interviews zijn de redactieleden aan het woord.