Verhaal van Gelderland Festival

Het festival vond plaats op 26 en 27 augustus 2023
Kasteel Cannenburch in Vaassen

Op 26 en 27 augustus in 2023 was kasteel Cannenburch het decor voor een bonte verzameling historische figuren, artiesten en kunstenaars. Voor een publiek van meer dan 5000 bezoekers zetten zij de geschiedenis van Gelderland op levendige wijze in de schijnwerpers.

Home » Festival

Een terugblik

Festivalgangers genoten tijdens het Verhaal van Gelderland Festival van optredens van onder meer muzikant Marike Jager en verhalenverteller Gery Groot Zwaaftink. Jonge talenten brachten een ode aan de geschiedenis van Gelderse locaties, zoals de Watersnoodramp van 1861 in het rivierengebied, de Hollandse Waterlinies en de Gebroeders Van Lymborch, grondleggers van de schilderkunst. Het Verhaal van Gelderland Festival wist de geschiedenis van Land & Water in de provincie hiermee op bijzondere wijze te verbinden met kunst en cultuur.  

Naast de optredens genoten bezoekers van mobiele exposities, workshops en activiteiten, samengesteld door diverse Gelderse erfgoedlocaties. Ze luisterden naar lezingen door historici en andere experts, en trapten over de kasteelvijvers in waterfietsen. Met name de kleinste bezoekers kropen in de huid van ridders, archeologen en dijkenbouwers.